Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σε όλους τους χάρτες ο βορράς είναι πάντα επάνω? Σύμβαση θα μου πείτε . Σύμβαση , θα το δεχτώ. Αλλά γιατί όλοι δέχτηκαν την ίδια σύμβαση? Για σκεφτείτε όμως , ότι οι χώρες που έφτιαξαν και φτιάχνουν τις συμβάσεις βρίσκονται όλες στον Βορρά
Έχετε πάει ποτέ στα γραφεία οποιασδήποτε εταιρείας και βρήκατε τον πρόεδρο ή τον διευθύνοντα σύμβουλο στο ισόγειο? Οχι  βέβαια , πάντα βρίσκονται στον τελευταίο όροφο για να έχουν όλους τους άλλους απο κάτω(κυριολεκτικά και μεταφορικά) και να τους εξουσιάζουν. Αυτός είναι ο λόγος που ο βορράς βρίσκεται σε όλους τους χάρτες επάνω. Για να ξέρουμε όλοι ποιός είναι το αφεντικό. Έχετε αναρωτηθεί επίσης , γιατί όλα τα άσχημα πράγματα έχουν σαν πρώτο συνθετικό το δυσ-(δυσ-τύχημα,δύσ-κολο,δυσ-βάσταχτο,δυσ-οίωνο , κ.α.)? Μα γιατί προέρχονται απο την δύσ-η , και ότι προέρχεται από εκεί που χάνεται ο ήλιος είναι δυσ-άρεστο.
Οι συνειρμοί δικοί σας..
Ενώ η ανατολή που προέρχεται από το ανατέλλω(ανα+τέλλω=φέρω σε πέρας,τελείωνω) σημαίνει το ξανατελείωμα.
Σαν να στέκεται μπροστά μας , δηλαδή , ο αρχαίος πρόγονος και βλέποντας τον ήλιο να εμφανίζεται στο στερέωμα , να λέει "ουφ,επιτέλους,ξανατελείωσε κι αυτή η νύχτα".
Και σας διαβεβαιώ ότι παρά την ανησυχία του προγόνου,εδώ και αιώνες όλες οι νύχτες τελείωσαν.
Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου